Bejelentkezés Termékek Elérhetőségek Utazási utalványok

Ínyenctúra Itáliában-pármai fesztivállal 4 nap/3 éj

Ellátás:
félpanzió 
Szálláshely:
3* 
Utazás:
autóbusszal 
Típus:
körutazás 
Indulás helye:
Budapest 
Hivatkozási szám:
215440
2018.05.31. (Cs)
  69 810
Ft / fő (alap ár)
4 nap/3 éj
  75 318
Ft / fő teljes ár
EmlékeztetőNyomtatásFoglalja le!
Értékelés:
!
pont
Ez a szálláshely még nem kapott értékelést.
Legyen Ön az első, ha már járt itt!

Részletes programleírás

Ha tetszik az utazás telefonáljon most!

Központi ügyfélszolgálati telefonjaink az utazási irodákhoz: 06 1 881 7400, 06 20 884 9400
- vagy hívhatja az irodáinkat közvetlenül az
itt található számokon!

Ha további információra van szüksége
- írja meg kérdését vagy
- küldjön on-line foglalást érdeklődése nyomatékosítására!

Rövid ismertető

10%-OS ELŐFOGLALÁSI ÁRAK 04.06-IG!


BOLOGNA- VERONA- PARMA- MODENA - FERRARA
"Mi szem szájnak ingere" Utunk során igyekszünk ötvözni a páratlan szépségű olasz táj látnivalóit, kulturális emlékeit és a vidék néhány jellegzetes ízét. Bologna és vidéke, gyönyörű kastélyai, lenyűgöző palotái mellett méltán viseli az Itália gasztronómiai központja címet, hiszen gondoljunk csak a bolognai spagettire, az ízletes pármai sonkára vagy a jellegzetes ízű parmezánra. Velünk betekintést nyerhetnek az Alpok lábánál található vidék életébe és ezzel egy kicsit megismerve Olaszország egy másik arcát is. Páratlan szépségű kastélyok, hangulatos olasz városok és helyi ízek, és különleges utcai ínyencfesztivál várja Önöket, ha velünk tartanak!
Utazás
légkondicionált autóbusszal (WC, videó, italautomata).


Szállás
3 éj 3*-os hotelben Bologna környékén.Ellátás (krt)
kontinentális reggeli, felár ellenében félpanzió.


Fel- és leszállási lehetőség

Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa.
Időpontok


4 nap/ 3 éjszaka
2018. 05.31-06.03.
(csütörtök- vasárnap) - Parma-banutcai ínyenc fesztivállalProgram


KEDVCSINÁLÓ VIDEÓ:

Pármai ínyencfesztivál: ITT!
Colorno kasatély-Fontanellato labirintus: ITT!

1. nap: Budapest- Verona- Bologna

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel. Az út során megállunk Itália legromantikusabbvárosában, Veronábanés megnézzük a napjainkban méltán híres opera- és színházi előadásairól nevezetes, ókori Arénát, Júlia házát, a régi kastély néven ismert Castelvecchiot, a Dómot és sétálunk a város terein és utcácskáin. Érkezés a Bologna környékén lévő szálláshelyünkre a késő esti órákban.

2. nap: Bologna- Modena
Ma megismerkedünk az árkádok és paloták városával, Bologna-val. Megnézzük a Podesta Palotát, a Piazza Maggiore-t, a San Petronio Bazilikát az épület fényjáték titkaival, a régi egyetem épületét az Archiginnasio-t és a város közepén álló két középkori ferde tornyot, az Asinelli és Garisenda tornyokat. A városnézés után tovább utazunk a Maserati és Ferrari autókról is, és nem utolsó sorban a balzsam ecetjéről is híres Modena-ba, ahol egy rövid séta során felfedezzük a város főbb látnivalóit. Ínyencprogramunk keretében ellátogatunk egy helyi balzsamecet farmra, ahol sok érdekességet tudhatunk meg az ecet, a fenséges esszencia készítéséről, ajándék kis ételkóstolóval. Visszaérkezés a szálláshelyünkre az esti órákban. (Ár: 30 EUR/fő)

3. nap: Parma -Colorno Palota -Fontanellato
Élményekben gazdag, változatos programra invitáljuk ma Önöket! (Ár: 30 EUR/fő). Reggeli után elsőként Colorno városába utazunk, ahol Parma Versailles-ának nevezett, fenséges Reggia di Colorno hercegi palotáját nézzük meg. A monumentális, lenyűgöző kastélyt előkelő francia kert öleli körül, a lakószobákon kívül az obszervatórium és a hercegi kápolna is a látnivalók része. A csodás épületet elhagyva Parma-ba vezet az utunk, megtekintjük a főbb látnivalókat (Dóm és a hozzá tartozó keresztelőkápolna, Harangtorony, Hercegi Palota, Szent János templom), majd sétálunk még a városban vagy fakultatív lehetőség az ízletes, híres pármai sonka kóstolójára (Prosciutto di Parma). Elvegyülünk a fergeteges hangulatú, ínyencségekkel teli utcai fesztiválon. A nap végén egy kis bolyongásra hívjuk vendégeinket a Fontanellato városkájában található fantasztikus Maria Ricci labirintusba, és bambusz ültetvényre, mely élő csoda a világ legnagyobbika. Nem csupán egy élő műalkotást láthatunk, hanem a terület gyönyörű műkincseket, egy hatalmas könyvtárat, egy piramis alakú kápolnát, káprázatos szalonokat rejt magába. Visszaérkezés a szálláshelyünkre az esti órákban.

4.nap: Ferrara- Budapest
Elutazás a Pó-síkságon fekvő, vöröstéglás városfallal körülvett egyetemi városba Ferrara-ba, mely egyben érseki székhely is. A város legismertebb látnivalója a város központjában emelkedő, robusztus, várárokkal körülvett Castello Estense vízivár. Sétánk során többek között megnézzük majd a San Giorgo katedrálist és a Városháza épületét is. A várost elhagyva hazautazás Szlovénián keresztülrövid pihenőkkel Budapestre, érkezés a késő esti órákban.
Felárak és belépők

Fakultatív programok: (min. 25 fő)
- Bologna- Modena kóstolóval: 30 EUR/fő
- Colorno Palota- Parma sonkakóstolással- Fontanellato: 30 EUR/fő

Belépők ára összesen kb: 30 EUR/fő
- Ferrara/ Castelo d`Estense: kb. 6 EUR/fő
- Ferrara/ San Giorgo katedrális: ingyenes
- Parma/ Hercegi Palota: kb. 3 EUR/fő
- Parma/ Dóm: ingyenes
- Parma/ Keresztelőkápolna: kb. 6 EUR/fő
- Colorno/Reggia di Colorno Palace: kb. 4,50 EUR/fő
- Bologna/ Podesta Palota: ingyenes
- Bologna/ Archiginnasio: kb. 3 EUR/fő
- Bologna/ Asinelli torony: kb. 3 EUR/fő

Audio-guide-: amennyiben a használata indokolt: kb. 1,5- 2,5 EUR/fő/nap
Minimum létszám
35 fő.
Figyelem: Társítási lehetőség! 
Töltődik a foglalási lap